Svet-Stranek.cz
Vesmír pošle do Tvého života lidi, věci a okolnosti, které potřebuješ v ten pravý čas.
Nejsem bohatá, ale můj život bohatý je.

Co vše možno udělat z tibetské houby?:Vesmír pošle do Tvého života lidi, věci a okolnosti, které potřebuješ v ten pravý čas.

Co vše možno udělat z tibetské houby?

Zde naleznete mnou odzkoušené recepty. Občas se člověku něco nevyvede,ale od toho tu jsou druhé šance.Jen upozorňuji,že jsou to sladké deserty - bacha na figuru :-)
Opravdu lahodné pokrmy a všechny z tibetské houby.
Dobrou a lahodnou chuť.

         Buchta z tibetské houby

*3 hrnky polohrubé mouky
* hrnek cukru,
* 1/2 hrnku oleje
* 2 hrnky kefíru
*2 lžíce kakaa
* 1 a 1/2 lžičky sody.

(toto je základ.Zbytek surovin si můžete přidat podle svého.)

Krém:

*250g tvarohu(který jsem si udělala s kefíru)
*hrnek moučkového cukr
*1 pudink
*1/2l mléka
*cukr
Uvařím si puding a nechám vychládnout.Tvaroh utřu s cukrem.Až je puding vychlazený přidám do něj tvaroh utřený s cukrem a vyšlehám krém.Ten nechám v lednici vychladit.
(Nesmím zapomenout,jako minule:-)

Smíchám výše vyjmenované suroviny a vzniklé těsto vleju na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Peču asi půl hodiny ve středně vyhřáté troubě. Těsto je možno nalít i do dortové formy. Vychladlý moučních rozkrojím a naplním krémem.Může se polévat kakaovou nebo čokoládovou polevou, případně posypat nastrouhaným kokosem. 


Rychlá bublanina ze švestek a tibetky.
*300g polohrubé mouky
* 140g cukru
* 140g tuku
* 250ml kefíru
* 1 vejce, polovina prášku do pečiva
* ovoce
* drobenka
*tuk a kokos na vymazání a vysypání plechu


           Kefírová buchta

Ingredience

těsto: 100 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 120 g cukru krupice, 1 lžíce sody, 2 lžíce kakaa, 200 ml oleje, 500 ml kefíru, 1 vejce
poleva: 200 g zakysané smetany, 100 g čokolády na vaření

Postup

V míse smíchám všechny sypké suroviny, přimíchám ostatní a těsto naliji na plech vyložený papírem na pečení. Upeču (180°C, 20-25 minut). Čokoládu nechám rozpustit ve vodní lázni, smíchám se smetanou a rozetřu na vychladlý moučník. Po zatuhnutí krájím na řezy.Je 

opravdu vynikající.


Vyliji těsto do plechu...

Nechám ztuhnout


Rozleji polevu a nechám ztuhnout... minule jsem udělala srdíčko a manža mi ji rozsedl na židli.A bylo po buchtě.


No a na talíři už víme,co s tím :-)


    


      Kefírový jahodový desert
Ingredience:

300ml kefíru, 300g jahod, 2x vanilkový cukr, skořice, 100ml šlehačky


Příprava: 

Do skleničky vložím rozmixované jahody, přidám kefír, skořici a vanilkový cukr a pořádně promíchám. Na vrch přidám šlehačku. Nejlépe chutná vychlazené.

Poznámka: Můžeš použít i další druhy ovoce (maliny, barůvky, švestky...). Není vhodné použít ovoce v konzervách, protože obsahuje mnoho vody.A nejsou dobré.




Kefírové housky
Ingredience: 

500g mouky, 1 čajová lžička soli, 300g kefíru, 30g dro¸dí

Příprava: 

Kvasnice rozpusťte ve vlažném kefíru, přidejte mouku a sůl a pečlivě prohněťte. Nechte těsto asi tak hodinu odpočinout a znovu prohněťte. Vytvarujte asi 10 rolí, válením zdvonásobte jejich velikost a pomazejte vodou. Pečte na 170° než dostanou zlatavou barvu.



Domácí tvaroh z kefíru

Ingredience: kefír

Příprava: Kefír zahřejeme na teplotu asi na 40°C (čím teplejší kefír, tím tvrdší tvaroh). Poté jen přecezením oddělíme tvaroh od syrovátky.



Jahodový kefírový moučník s rosolem

Suroviny
300 ml kefíru, 1 vejce, 1 a 1/2hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 prášek do pečiva.
500 ml - 1 l vody vody nebo šťávy/podle množství želatiny/
150 g čerstvých jahod
džem jahodový
2 x prášková červená želatina extra silně tužící
2-4 PL cukru /vše podle návodu na želatině/
tuk a mouka na vymazání plechu


Postup
Kefír, cukr a mouku s práškem do pečiva zamíchám a naliji na plech. Pokladu omytými jahodami a peču jen krátce do zlatova, neboť těsta je poměrně málo. Když je koláč upečený, potřu ho džemem a pak na něj naliji vlažnou červenou želatinu a dám do lednice vychladit.Koláč je rychlý, ale nadýchaný a moc dobrý. Ještě posypu kokosem.


Zatočený jahodovo - kefírový dort


Těsto:
3 vejce
1 balíček vanilkového cukru
125g cukru
50g polohrubé mouky
50g škrobové moučky
1/2 balíčku kypřícího prášku
1PL kakaa

Na krém:
750ml kefírového mléka ( já použila nízkotučné)
3PL citronové šťávy
100g cukru
1 vanilkový cukr
200ml smetany na šlehání
10 plátků želatiny

+ na potření dortu 250ml smetany na šlehání
ztužovač šlehačky
300g jahod

Postup

Troubu si předehřejeme na 190C.
Z vajec, 125g cukru a vanilkového cukru umícháme hustý krém, do kterého prosejeme mouku, škrob, kakao a prášek do pečiva. Vyšleháme do hladka a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Urovnáme a dáme péci na cca 10-12 minut. Poté překlopíme na pocukrovanou utěrku a papír opatrně odstraníme.

Jahody si nakrájíme na plátky, nějaké necháme na ozdobu.
Dáme nabobtnat želatinu. Rozmícháme kefír, citronovou šťávu, 100g cukru a vanilkový cukr. Rozpustíme želatinu, rozmícháme ji ve 4-5 lžících kefíru a vmícháme do hmoty. Dáme chladit, až krém začne želírovat, vmícháme do něj ještě 200ml ušlehané smetany. Dáme do lednice.
Upečený a vychladlý plát nakrájíme podélně na 5 stejně širokých pruhů. Potřeme je krémem z jedné strany. Skládat budeme na dno dortové formy. První stočíme doprostřed, zvenku ho opět potřeme a kolem něj obtáčíme ostatní a vždy zvenku opět trochu namažeme. Ohradíme dortovým prstencem. Jahody vtlačujeme do krému mezi pláty. (viz. obrázek). Celý povrch potřeme zbytkem krému a dáme ztuhnout nejméně na 3 hodiny do lednice.
Nakonec ušleháme 250ml smetany se ztužovačem, potřeme dort vyjmutý z formy a dozdobíme.

Poznámka:

Dalo mi to teda fušku, ale stálo to za to.
Z časopisu Nejlepší recepty - staré vydání.

Fotografie na ukázku jsou z www.toprecepty.cz 

Já ho měla stejný.Pracný,ale moc dobrý.


Kefírový koktejl s borůvkami

Tři poháry: 

250 g měkkého tvarohu, 500 ml kefírového mléka, 4 balíčky vanilkového cukru, 200 g čerstvých borůvek, 150 ml smetany ke šlehání, 1 vrchovatá lžička moučkového cukru a lístky máty na ozdobení.

Postup:

Borůvky omyjeme pod tekoucí vodou, několik jich dáme stranou na ozdobení a zbytek rozmixujeme.

Tvaroh, kefírové mléko a všechen vanilkový cukr vyšleháme do pěny a směs rozdělíme na poloviny. Do jedné části vmícháme rozmixované borůvky. Smetanu a moučkový cukr do tuha vyšleháme. Bílý krém rozlijeme do vysokých sklenic a přilijeme borůvkový krém. Přiléváme opatrně po stěně sklenice, aby bylo vidět barevné rozhraní. Nahoru nastříkáme ozdobnou špičkou trochu šlehačky a zdobíme odloženými borůvkami a lístky máty. 



Domácí mascarpone z tibetské houby.

Na mascarpone jsem dala 3šlehačky po 250ml a 250ml plnotučného mléka.Do toho jsem naložila na 24 hodin chrchlíky tibetské houbičky :-) (cca 3 polévkové lžíce),pak jsem je scedila,kefír zahřála ve vodní lázni na cca 90°C(přidala jsem půl čajové lčičky kyseliny citronové),nechala asi čtvrt hodiny odstát a vlila na sítko z plátem.Nechala jsem pomalinku kapat(4-5hodin),hotový sýr jsem dala do misky(neždímala jsem) a do lednice.Bylo ho 470g,krásně jemný a hustý,že by se dal krájet.

                                         


DOMÁCÍ SÝR z kefíru  


1.fáze: smíchat 1/2 l mléka a šlehačku, promíchat a dát chrchlíky. Nechat udělat kefír (1-2 dny)
2.fáze:slila jsem kefíráky, zcedila vzniklý hustý kefír, kefíráky dala do mléka. Hustou hmotu jsem osolila asi 1/2 lžičkou soli, špetku bílého pepře a nalila na cedník vyložený utěrkou. Dala na vysokou misku. Odkapávající syrovátka musí být čirá, jinak je plátno příliš řídké. Přikrýt je to dobré kvůli muškám. Pozor, utěrka celá navlhne tou tekutinou, tak je asi lepší cípy přeložit přes sebe...
3.fáze:"kapal" přes noc, vyšel docela hustý, dá se ukončit dřív, chcete-li mít řidší.Dosolit a okořenit je možno podle své chuti.


               Povidloň :-)

Recept: 

odpalované těsto jako na věnečky nebo větrníky, 2skleničky vody+sklenička oleje špetka soli, dát vařit pak vmíchat 250g hl.mouky, odpalovatcca 2min.po vychladnutí všlehat 6celých vajec, těsto rozdělit na dva plechy a pečeme 20min. při 200st. pozor neotvírat troubu aby těsto pěkně vykvetlo. Náplň: 250g povidel+1deci rumu rozmíchat a natřít spodní placku, 4 tvarohy rozšlehat s vanilkovým cukrem malinko přisladit(nemusí být-povidla jsou sladká dost, záleží kdo jak má rád)vyšlehat 2šlehačky+ztužovač a vmíchat do tvarohu, natřít na povidla a přiklopit druhou plackou a posypat moučkovým cukrem.

                       

Doufám že je to dostačující návod a přeji dobrou chuť.

 :-))


návštěvníků stránky
celkem127 881
tento týden401
dnes113